Κρατήστε με ενήμερο για τα Diversity & Inclusion Awards 2024

Κριτική Επιτροπή

Τις υποψηφιότητες αξιολογεί Κριτική Επιτροπή που απαρτίζεται από καταξιωμένα στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς, προσωπικότητες που εκπροσωπούν στο υψηλότερο επίπεδο τους σχετικούς φορείς και διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.
Προεδρος Επιτροπhς αξιολογησησ

Μαρία Στρατηγάκη

Jury President Diversity & Inclusion Awards 2023
Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειον Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ)
Χαιρετισμος Προεδρου
« Η συμπεριληπτική και χωρίς διακρίσεις κοινωνία είναι στόχος όλων μας, όχι μόνον της πολιτείας. Πολλές επιχειρήσεις, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικές οργανώσεις δραστηριοποιούνται πλέον στη δημιουργία ενός εργασιακού κλίματος, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνική ή φυλετική καταγωγή, την ταυτότητα φύλου, την ηλικία ή την σωματική ακεραιότητα γίνονται σεβαστά και προασπίζονται ενεργά. Οι προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν ιδιαίτερα στα νέα ψηφιακά εργασιακά περιβάλλοντα, ενώ η συμπεριληπτικότητα θα πρέπει να συνοδεύει κάθε καινοτομική δράση. Τα βραβεία Diversity and Inclusion Awards που θεσπίσθηκαν σε συνεργασία με το Diversity Charter Greece επιβραβεύουν συγκεκριμένες προσπάθειες των επιχειρήσεων και των οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Η επιβράβευση των καλών πρακτικών αποτελεί αναγνωρισμένη πολιτική του ΟΗΕ και της ΕΕ σύμφωνα με τις προδιαγραφές των οποίων καθορίζονται και τα κριτήρια αξιολόγησης. Σας προσκαλούμε να υποβάλλετε υποψηφιότητα για το Βραβείο επισημαίνοντας ότι οι ανεξάρτητοι άμισθοι κριτές είναι άτομα εγνωσμένου κύρους στον τομέα αυτό. »

Τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής

milionis

Σταύρος Μηλιώνης

Συντονιστης Επιτροπης
Ιδρυτής, Diversity Charter Greece
aritzis

Φάνης Αριτζής

ex Head of Retail Marketing & Trade at Nova, CEO of FA Brands, Owner of Catharsies Consulting Services, Podcaster of Theater Voice Gr
augoulas

Βαγγέλης Αυγουλάς

Τυφλός Δικηγόρος, Μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια"
galanis

Νίκος Γαλάνης

Senior Diversity & Inclusion Consultant
Υπουργείο Δικαιοσύνης, London, UK
georgiadou

Δρ. Άντρη Γεωργιάδου

Καθηγήτρια, University of Nottingham, Founder & Director EQUIDY Center, Ομιλήτρια, Συγγραφέας, Εκπαιδεύτρια, Σύμβουλος Επιχειρήσεων (θέματα Ισότητας, Διαχείρισης Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης)
georgilh

Αρετή Γεωργιλή

Co-leader Lean In Network Greece (Athens)
deligianni

Χριστίνα Δεληγιάννη

Policy and Programs Director, EPLO Institute foI Sustainable Development
Managing Director, Verimpact
diogenous

Μιχάλης Διογένους

Inclusion & Diversity Manager,
PwC UK
drakopoulou

Σπυριδούλα Δρακοπούλου

SEED Manager, GR, BG, MT & CY, #IamRemarkable lead, Google
zanni

Μαίη Ζαννή

Συνιδρύτρια & Πρόεδρος,
Women Act
ΚΑΒΟΥΡΑ___

Ανδρονίκη Κάβουρα

Καθηγήτρια, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
kallis

Κική Κάλλη

HR Manager / Εκπαιδεύτρια CARDET NGO, FCyHRMA, CIPD Member
karanikas

Γιώργος Καρανίκας

Πρόεδρος, ΕΣΕΕ- Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας
kasdali

Στέλλα Κάσδαγλη

Συνιδρύτρια Women On Top, Εκπαιδεύτρια, Συγγραφέας
kounenakh

Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
kourtbougiannhh

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη

Πρόεδρος του No Mobbing - Σωματείο για την Ηθική Παρενόχληση & τον Εκφοβισμό στο Χώρο Εργασίας
Coach και Εκπαιδεύτρια
kymbouropoylos

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Eυρωβουλευτής | Ψυχίατρος
lagaria

Χρυσέλλα Λαγαρία

Κοινωνική επιχειρηματίας
Co-founder & CEO
της Black Light
ΛΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννης Λαγιόπουλος

Group Diversity, Equity and Inclusion (DE&I) Manager Imerys SA, Paris, France
mestheneou

Δρ. Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου

Δ.Σ. 50 και Ελλάς, Ε.Γ.Γ.Ε, Πρώην Πρόεδρος AGE Platform Europe
bardani

Ρένα Μπαρδάνη

Προεδρος ΔΣ ΕΛΙΝΥΑΕ
Δίκτυο Ενδυνάμωσης Γυναικών του χώρου της Επαγγελματικής Υγείας και Ασφάλειας
nikandrou

Ειρήνη Νικάνδρου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
nikolaou

Ζέφη Νικολάου

Communication Consultant,
Ethics & Compliance Senior Expert,
Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ)
papagiannopoulos

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Co-Founder - CEO, HomoEvolution, President of ELMA (*European LGBTQI+ Media Association)
pavlaki

Έρη Παυλάκη

Co- Founder & Director Women Do Business , CEO Star Sleep
petinis

Βασίλης Πετίνης

Managing Partner, RSM Greece
stamatakis

Κώστας Σταματάκης

Μέλος ΔΣ Σύνδεσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος
Chief Marketing & Customer Officer, Dixons SEE-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
stamou

Αναστασία Στάμου

Αντιπρόεδρος Β΄, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών
hatzimpehs

Γιάννης Χατζήμπεης

Σύμβουλος Μάρκετινγκ Χορηγιών Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ιδρυτής πλατφόρμας Crowdfunding www.giveandfund.com, Ironman, Paralympian

Δηλώσεις Κριτικής Επιτροπής των Diversity & Inclusion Awards

Χαιρετισμός Συντονιστή Επιτροπής

” Η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι μια πρωτοβουλία. Είναι φιλοσοφία, είναι στάση ζωής, είναι επιλογή. Ειδικά, όσον αφορά το εργασιακό περιβάλλον, οι αξίες της αποδοχής της διαφορετικότητας και της πολιτικής ίσων ευκαιριών έχουν γίνει αντιληπτές και αποτελούν προτεραιότητα στην ατζέντα των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019 από το ΚΕΑΝ, η Χάρτα Διαφορετικότητας. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση της Χάρτας, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές και πρακτικές ενσωμάτωσης διαφορετικών ανθρώπων στα περιβάλλοντα τους. Τα βραβεία Diversity and Inclusion Awards, έρχονται να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων και να αναδείξουν την αξία τους για την επιχειρησιακή αγορά αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

Μαζί κάνουμε τη διαφορά! Αγκαλιάζουμε τη Διαφορετικότητα! Κάνουμε τον κόσμο καλύτερο! “

Σταύρος Μηλιώνης
Ιδρυτής, Diversity Charter Greece

” Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος της κριτικής επιτροπής στα Diversity & Inclusion Awards 2023. Τα βραβεία αυτά αναδεικνύουν και αναγνωρίζουν τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινότητες που προωθούν τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στην κουλτούρα και τις πρακτικές τους.

Συμμετέχοντας στα βραβεία, οι οργανισμοί μπορούν να αναδείξουν τις εξαιρετικές δράσεις τους στον τομέα της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης, να προβάλουν την κουλτούρα της ανοχής και της σεβασμού στους εργαζόμενους και στην κοινότητα τους, και να ενθαρρύνουν άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή στα Diversity & Inclusion Awards 2023 αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους οργανισμούς να αναδείξουν τις καλύτερες πρακτικές και τα προγράμματά τους για τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση και να αποδείξουν τη δέσμευσή τους σε αυτές τις αξίες. Σας προτρέπω να συμμετάσχετε στα βραβεία και να αναδείξετε τις εξαιρετικές δράσεις σας στον τομέα της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης. Μέσω της συμμετοχής σας, θα μπορέσετε να προβάλετε το έργο σας και να επισημάνετε τη σημασία της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης στην επιχείρησή σας ή στον οργανισμό σας.

Τα βραβεία αυτά επιβραβεύουν όχι μόνο την προσπάθεια των οργανισμών να διασφαλίσουν τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση στην κουλτούρα και τις πρακτικές τους, αλλά και το θετικό αντίκτυπο που έχει αυτό στην κοινότητα και στους εργαζόμενους. Μέσω αυτών των βραβείων, μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους οργανισμούς να συνεχίσουν να προωθούν τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση και να βελτιώνουν συνεχώς τις πρακτικές τους στον τομέα αυτό. “

Φάνης Αριτζής
Head of Retail Marketing & Trade at Nova, CEO of FA Brands, Owner of Catharsies Consulting Services, Podcaster of Theater Voice Gr

” Κάθε συμμετοχή στα Diversity & Inclusion Awards αποδεικνύει για κάθε υποψήφιο ότι λειτουργεί, όχι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά με ουσιαστικό σεβασμό στη διαφορετικότητα και στη συμπερίληψη. Ο θεσμός των συγκεκριμένων βραβείων έρχεται να μας δείξει ότι γύρω μας τα πράγματα μπορούν και αλλάζουν προς το καλύτερο! Η συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή ως ανάπηρου επιστήμονα και κοινωνικού επιχειρηματία, μετουσιώνει στην πράξη το μότο ζωής και ύπαρξης του αναπηρικού κινήματος “Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς”. Τα ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα συνδημιουργούμε, συνδιαμορφώνουμε, συναποφασίζουμε. Η μετακίνηση προς τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα θα έρθει μόνο με την μετακίνηση από το “εγώ” στο “εμείς”. Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την εμπιστοσύνη τους και τη διαχρονική μας συνεργασία. “

Βαγγέλης Αυγουλάς
Τυφλός Δικηγόρος, Μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”

” I am incredibly honoured to be part of the judging panel for the second Diversity & Inclusion Awards.

Recognising outstanding D&I work is essential within the Peoples profession. It can help promote innovation and showcase the importance of diversity & inclusion in the workplace and beyond. I feel the companies that will participate in the event, will also have the opportunity to network with other industry leaders, learn from each other and develop their practice.

I cannot wait to see and acknowledge the outstanding work of the organisations participating.  “

Νίκος Γαλάνης
Senior Diversity & Inclusion Consultant, Υπουργείο Δικαιοσύνης, London, UK

“Being invited to participate as a judge in the Diversity & Inclusion Awards process is more than an honor or a privilege – it’s an opportunity to be part of a movement that has the power to change lives. As someone who has dedicated my career to advancing equality and diversity, I am incredibly passionate about promoting inclusive practices in all aspects of society.

Participating in the Diversity & Inclusion Awards process is a chance for organizations to showcase their unwavering commitment and remarkable success in fostering diverse, equitable, and inclusive work environments. By highlighting these achievements, they serve as beacons of inspiration for others to follow in their footsteps. And by identifying areas for growth and improvement, they can drive even greater positive change.

Diversity and inclusion are not just moral imperatives; they are essential for organizations to thrive. By promoting diversity and inclusion, organizations can create a culture of trust, belonging, and connectedness that benefits their employees and the wider society. It is my fervent hope that, through this process, we can collectively foster a more inclusive world. “

Δρ. Άντρη Γεωργιάδου
Καθηγήτρια, University of Nottingham, Founder & Director EQUIDY Center, Ομιλήτρια, Συγγραφέας, Εκπαιδεύτρια, Σύμβουλος Επιχειρήσεων (θέματα Ισότητας, Διαχείρισης Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης)

“Η θεσμοθέτηση των βραβείων είναι ένας απαραίτητος και εξαιρετικά χρήσιμος θεσμός που μπορεί να εξασφαλίσει αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με το επίπεδο και τον βαθμό προόδου κάθε επιχείρησης ως προς την υιοθέτηση συμπεριληπτικών πολιτικών και την προσαρμογή της εταιρικής κουλτούρας. Ταυτόχρονα, σε μία εποχή που κάθε εταιρεία αγωνίζεται, τόσο για να προσελκύσει και να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και να δημιουργήσει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα Diversity & Inclusion Awards αποτελούν μία ένδειξη που επιβεβαιώνει ή ανανεώνει, αν θέλετε, τη σχέση εμπιστοσύνης μιας εταιρείας με τους πελάτες, τους συνεργάτες και κυρίως τους ανθρώπους της. Με λίγα λόγια, στη διαδικασία επιλογής ενός προϊόντος/μιας υπηρεσίας, μίας εργοδότριας εταιρείας, ένα υψηλό και αυστηρό κριτήριο είναι πια και η συμμόρφωσή της με τις επιταγές για περισσότερη ισότητα και δίκαιες ευκαιρίες.  

Diversity & Inclusion Awards it is a necessary and extremely useful institution that can ensure reliable information about the degree of progress of each company towards a more diversified and inclusive corporate environment and culture. In a period when every company is struggling, both to attract and retain highly talented workforce and, at the same time, to create strong competitive advantages in the market, the awards are an indication that confirms or renews the level of trust between the company and its customers, its partners and above all its human capital.

To cut the long story short, in the process of selecting a product/a service, an employer, a new, severe KPI is added to the list; the company’s compliance with the imperatives for diversity, inclusion and equal opportunities for all. “

Αρετή Γεωργιλή
Co-leader Lean In Network Greece (Athens)

” I am excited to take part in this great initiative and be part of the judging panel. Change is needed imminently and has been long-awaited. This is such a great opportunity and I will gladly play a role in the progress of inclusion of all marginalised groups and support change in Greece. I am very proud to see that there are great initiatives like this to encourage change and progress as well as advancement of rights of all marginalised people. ”

Μιχάλης Διογένους
Inclusion & Diversity Manager, PwC UK

“Η ποικιλομορφία και η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τους εργοδότες γιατί οδηγούν σε έναν πιο καινοτόμο και παραγωγικό χώρο εργασίας. Οι εταιρείες που ενστερνίζονται και εντάσσουν τη διαφορετικότητα, δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου άνθρωποι διαφορετικού φύλου, υπόβαθρου, προοπτικών και εμπειριών μπορούν να συναντηθούν και να συνεργαστούν, φέρνοντας μεταξύ άλλων, νέες ιδέες, αυξημένη δημιουργικότητα, και ένα ευρύτερο φάσμα λύσεων στις επιχειρηματικές προκλήσεις.

Οι οργανισμοί που λαμβάνουν μέρος στο θεσμό BOUSSIAS Diversity & Inclusion Awards αναδεικνύουν τις καλές πρακτικές που ακολουθούν σε αυτό τον τομέα με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εταιρικής τους φήμης, αύξηση της αφοσίωσης και ικανοποίησης των εργαζομένων τους και προσέλκυσης ταλαντούχου προσωπικού.

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση να συμβάλω κι εγώ σε αυτό τον αξιέπαινο θέσμο ­ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Πιστεύω ακράδαντα ότι η δημιουργία ενός διαφορετικού και χωρίς αποκλεισμούς χώρου εργασίας δεν είναι μόνο το σωστό, αλλά και έξυπνη επιχειρηματική απόφαση. “

Κική Κάλλη
HR Manager / Εκπαιδεύτρια CARDET NGO, FCyHRMA, CIPD Member

” Οι έννοιες της συμπερίληψης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότητας στους εργασιακούς χώρους αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Δεν έχουν όμως καταρριφθεί τα στερεότυπα που στερούν δικαιώματα και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης σε πολλούς συνανθρώπους μας. Πρόκειται για μία χρόνια αγκύλωση στη συλλογική μας νοοτροπία, η οποία αντιστρατεύεται τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές και τις νέες κοινωνικές ανάγκες που μας «καλούν» επιτακτικά σε μία συμπεριληπτική και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Θεσμός των Diversity & Inclusion Awards είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς αναδεικνύει και ενδυναμώνει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων που δίνουν στις γυναίκες και σε όλους τους εργαζόμενους ίσες ευκαιρίες, καταδεικνύοντας τα μεγάλα οφέλη που η πρακτική αυτή φέρνει στις ίδιες τις επιχειρήσεις και τον κοινωνικό τους περίγυρο. Στην ΕΣΕΕ αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή για την ενεργό συμμετοχή μας στο Θεσμό, καθώς πρεσβεύουμε και αγωνιζόμαστε για τις ίδιες Αρχές. “

Γιώργος Καρανίκας
Πρόεδρος, ΕΣΕΕ- Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

” Ο θεσμός της βράβευσης καλών πρακτικών DEI δεν είναι σημαντικός μόνο για την ανάδειξη των εταιρειών και οργανισμών που επενδύουν ουσιαστικά στην οικοδόμηση μιας συμπεριληπτικής και ισότιμης κουλτούρας. Είναι σημαντικός και ως εκπαιδευτικό εργαλείο, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών που μπορούν να κάνουν τις προσπάθειες όλων μας πιο αποτελεσματικές. Γι’ αυτό είναι τιμή μου να συμμετέχω για μία ακόμη φορά στην Κριτική Επιτροπή των Diversity & Inclusion Awards, με την ελπίδα η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει δουλεύοντας από το 2017 στο πεδίο αυτό, να φανεί ουσιαστικά χρήσιμη και να συνεισφέρει στο να κάνουμε συλλογικά ένα ακόμα βήμα προς μια πιο δίκαιη αγορά εργασίας.

Rewarding DEI practices is important not just because it helps highlight the efforts of companies and organizations that invest in building inclusive and equitable work cultures. It is also important as an educational tool, by promoting the exchange of knowledge and ideas that can make everyone’s initiatives much more meaningful and effective. That is why it is my honor to being once again part of the Jury of the Diversity & Inclusion Awards, in the hope that the experience and know-how we have developed since 2017, will contribute to making collectively another step towards a fairer labor market. “

Στέλλα Κάσδαγλη
Συνιδρύτρια Women On Top, Εκπαιδεύτρια, Συγγραφέας

“Έχουμε καθήκον να αναδείξουμε το ρόλο της επιχειρηματικότητας στην αντιμετώπιση συστημικών προβλημάτων: στερεοτύπων, ανισοτήτων και αποκλεισμών. Η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας δεν συνιστά ειδική ή προνομιακή μεταχείριση. Διασφαλίζει, αντίθετα, όρους πραγματικής ισότητας. Είναι στοιχείο κουλτούρας. Είναι μια προσέγγιση που, σε βάθος χρόνου, δημιουργεί οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους, όσο και για τη κοινωνία συνολικά. Η διαφορετικότητα είναι πηγή πλούτο για την οικονομία, την κοινωνία, και για τις επιχειρήσεις. Χρειάζεται όχι απλώς να τη σεβαστούμε, αλλά να την αγκαλιάσουμε. Να της επιτρέψουμε να ανθίσει. Μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους. Οι επιχειρήσεις έχουν κάθε λόγο να μπουν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιβραβεύουμε οργανισμούς και επιχειρήσεις μέσω θεσμών όπως τα Diversity & Inclusion Awards που έχουν εντάξει στη κουλτούρα τους την αναγνώρισης της διαφορετικότητας, που αναδεικνύουν με συνέπεια το ηθικό, συμπεριληπτικό επιχειρείν, συνεισφέροντας σε μια πιο δίκαιη κοινωνία.”

Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου
Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

“I am honored and excited to be representing No Mobbing – the Greek Association for Mobbing and Bullying in the Workplace in the 2023 Diversity & Inclusion Awards as member of the Jury. The Awards are a great opportunity to highlight and reward best practices, spread inspiration and encourage commitment towards the cultivation of workplace cultures that shape inclusive employee mindsets, which in turn can change our world as a whole.

As an organizational coach I stand by the fact that what one finds is what one chooses to look out for and measure. Therefore I would strongly encourage participation in the Diversity & Inclusion Awards this year, as that step alone is a good step forward for any Employer aiming to increase employee wellbeing, productivity and talent retention, while keeping their workplace mobbing- and bullying- free.”

Ευανθία Κουρτμπουγιάννη
Πρόεδρος του No Mobbing – Σωματείο για την Ηθική Παρενόχληση & τον Εκφοβισμό στο Χώρο Εργασίας Coach και Εκπαιδεύτρια

” Τα Diversity & Inclusion Awards αποτελούν έναν πολύ σημαντικό θεσμό ο οποίος αναδεικνύει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που προάγουν την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ισότητας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ωστόσο στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα και να τα μετατρέψουμε πια σε δεδομένα.”


Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Eυρωβουλευτής | Ψυχίατρος

“It is a great honor for me as co-founder of Black Light and as a blind woman and social entrepreneur to be on the jury of the highly successful Diversity & Inclusion Awards 2023 for the second time. Since last year this institution has already shown us that it can act as a very positive incentive for companies that apply the concepts of inclusion and integration of what we define as diversity, to highlight the actions they apply in this direction, while at the same time being inspired by good practices of similar organizations. I am very pleased to be able to contribute to the promotion of actions that seek to bring substance and real change, in a society that needs all those who have the capacity to formulate policies relating to work culture to do so.”

Χρυσέλλα Λαγαρία
Κοινωνική επιχειρηματίας, Co-founder & CEO της Black Light

“It is an honor being invited to participate as a judge in the Diversity & Inclusion Awards 2023 and join forces with other Diversity, Equity and Inclusion (DE&I) professionals into evaluating the submitted practices. My personal “why” into participating from abroad in this judging committee, is to give back to the Greek marketplace and society as a whole, by offering my expertise in highlighting the best DE&I practices for this year.

I truly believe that the notions of Diversity, Equity and Inclusion are simply the right thing to do in today’s business world. Thus it is encouraging to see the Diversity & Inclusion Awards being held for the second consecutive year, aiming to emphasize the positive change and the added value of companies’ and institutions’ DE&I practices.

I am pleased to be part of this effort; let the best practices win! “

Ιωάννης Λαγιόπουλος
Group Diversity, Equity and Inclusion (DE&I) Manager Imerys SA, Paris, France

” Οι εταιρείες και οι οργανισμοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οφείλουν να ανταποκριθούν στην παγκοσμίως αυξανόμενη απαίτηση για diversity & inclusion και να συνδιαμορφώσουν εργασιακά περιβάλλοντα όπου θα επικρατήσουν οι έννοιες της ισότητας, της συμπερίληψης και της αίσθησης του ανήκειν.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι Compliance Officers, προάγουν, εξ αντικειμένου, την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και των εργασιακών ρυθμίσεων, αλλά και συμβουλεύουν τις Διοικήσεις των εταιρειών/οργανισμών, όπου εργάζονται, για την υιοθέτηση ενός συμπεριληπτικού μοντέλου διακυβέρνησης, το οποίο όχι μόνο θα σέβεται και θα αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, αλλά θα την χρησιμοποιεί και ως εφόδιο για την επίτευξη σύγχρονων και καινοτόμων στόχων και ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τα “Diversity & Inclusion Awards” έρχονται, με τη σειρά τους, να αναδείξουν τις καλές πρακτικές και να επιβραβεύσουν εταιρείες και οργανισμούς που τοποθετούν τα θέματα DΕΙ ψηλά στην ατζέντα τους, καθώς τούτες διαμορφώνουν μια ηθική εταιρική κουλτούρα και συμβάλλουν, δια του παραδείγματος, στην ανάπτυξη ενός συμπεριληπτικού, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα “επιχειρείν”. “

Ζέφη Νικολάου
Communication Consultant,
Ethics & Compliance Senior Expert,
Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ)

“Η συμμετοχή μου ως εκπροσώπου του Women Do Business σηματοδοτεί την ευκαιρία που δίνεται σε γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και αντιμετωπίζουν το ζήτημα της προσβασιμότητας. Η παρουσία τέτοιων θεσμών ,όπως τα Diversity & Inclusion Awards, σηματοδοτεί πλέον τη σημαντικότητα της συμπεριληπτικότητας και της διαφορετικότητας και στο χώρο εργασίας. Η ανάγκη της απόκτησης πολιτικών από τις εταιρείες γύρω από αυτό, η εφαρμογή και η αναγνώριση τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τις υπόλοιπες. Είναι σημαντικό αυτά τα έργα να επικοινωνούνται  καθότι με ένα τέτοιο τρόπο δημιουργείται η παρακίνηση για όλο το οικοσύστημα. Οι υποψήφιες εταιρείες ωφελούνται και μόνο από τη συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο θεσμό καθότι μπαίνουν στη διαδικασία να δομήσουν και να παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και έργα πάνω στο συγκεκριμένο. Παράλληλα, δηλώνεται και η ευαισθητοποίηση τους γύρω από το εν λόγω θέμα”

Έρη Παυλάκη
Co- Founder & Director Women Do Business, CEO Star Sleep
“Είναι χαρακτηριστικό ότι με την ουσιαστική υιοθέτηση των αξιών της πολυμορφίας και της συμπερίληψης, καλλιεργείται η δημιουργική σκέψη, προωθείται η καινοτομία και ενισχύεται η καθιέρωση των βέλτιστων εταιρικών πρακτικών που ενισχύουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων και προσαρμογής σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Εταιρίες που υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα και ενδυναμώνουν την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητά τους προσελκύουν πελάτες, συνεργάτες και ανθρώπους οι οποίοι συσχετίζονται με τις αξίες των εταιριών αυτών και συμβάλλουν στην επίτευξη του σκοπού τους. Στην RSM λοιπόν πιστεύουμε στην επιβράβευση και ενθάρρυνση υιοθέτησης των εταιρικών πρακτικών που κινούνται γύρω από τον άξονα της ισότητας και της συμπερίληψης και ως εκ τούτου, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες, όπως τα Diversity & Inclusion Awards 2023, που στόχο έχουν στην ανάδειξη λαμπρών παραδειγμάτων και βέλτιστων εταιρικών πρακτικών και δράσεων για τη στήριξη της διαφορετικότητας και της παροχής ίσων ευκαιριών.”

Βασίλης Πετίνης
Managing Partner, RSM Greece
“Η ποικιλομορφία, οι ίσες ευκαιρίες και η συμπερίληψη αποτελούν αρχές διακυβέρνησης που είτε επιβάλλονται από το νομοθετικό πλαίσιο, είτε υιοθετούνται οικειοθελώς στον εργασιακό χώρο, μέσω πολιτικών, πρακτικών και διαδικασιών. Οι επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τις αρχές αυτές οργανωμένα και συστηματικά, έχει αποδειχθεί ότι είναι περισσότερο ανθεκτικές και ανταγωνιστικές. Ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς δεν πρέπει να περιορίζεται, όμως, στην τυπική εφαρμογή και στον «συμβολισμό», αλλά να αξιοποιεί τη διαφορετικότητα –όπως, φύλων, φυλών, ηλικιών, τρόπου σκέψης – μέσω της ισχυρής δέσμευσης εκ μέρους της διοίκησης και αντίστοιχα της δημιουργίας αισθήματος εμπιστοσύνης εκ μέρους των εργαζομένων. Μέσω, δηλαδή, της εμπέδωσης κουλτούρας ενσωμάτωσης, ενδυνάμωσης, προόδου. Πρωτοβουλίες όπως η αξιολόγηση επιχειρήσεων και απονομή των βραβείων Diversity & Inclusion Awards αφυπνίζουν το οικοσύστημα, υπενθυμίζουν τη σημασία των αρχών της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης και τις προβάλλουν σε ένα ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, συμβάλλοντας έτσι στην κατανόηση και ουσιαστική υιοθέτησή τους. Αποτελεί λοιπόν χαρά και τιμή και για εμένα η συμμετοχή μου στην κριτική επιτροπή. Εύχομαι καλή επιτυχία στις υποψήφιες επιχειρήσεις! ”

Αναστασία Στάμου
Αντιπρόεδρος Β΄, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών